Međužupanijsko sjeverni Jadran - Novalja 2013

 Iliti ...
zašto riba nije na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Uloge:  Damir Valić, Krešimir Leskovar, Željko Cerinski, Boris Spajić i Ivan Mikić
Mjesto radnje:  Novalja na otoku Pagu
Vrijeme radnje:   08.06.2013 07:00
Režiser:  SRD "Luc" Novalja

Kako u klubu koji vrvi vrhunskim podvodnim ribolovcima odabrati ekipu za takmičenje? Prvi problem na koji smo naišli bio je upravo to.

 Sati i sati razgovora, dubokih analiza, nerijetko i naguravanja pa cendranja te na kraju i uz pomoć stranih eksperata došli smo do konačne liste junačina koje će uveličati MPSJ. Kao ozbiljni sportaši, strategiju smo razradili do najsitnijeg detalja, teren na koji smo išli nismo baš poznavali, ali bez obzira na to, bili smo uvjereni da su prvih 5 mjesta naših.

 

 

 Dio ekipe - Krešo i Žac su ranije došli na Pag, Boris je u Šegotama, a Damir i ja iz Zagreba dolazimo po Boru i nastavljamo za Novalju. Kada smo se napokon svi sastali, sreći nije bilo kraja, suze radosnice, skakanje i vriska ... ma nešto kao hobiti na kraju trilogije Gospodara prstenova.

 

 

Verifikaciju smo uspješno obavili, dobili karte zone, upoznali barkarijole pa je preostalo malo vremena da prošetamo Novaljom, posjetimo koji muzej ili izložbu. Tu je i opet nastao problem ... Žac bi na koncert klasične glazbe na Zrće, ja bi na ispovjed, a Damir i Krešo žele kući da im Boro čita laso ljubavne romane.

Da ne dužim i opet je došlo do naguravanja ...

Takmičenje

Ujutro smo se mrzovoljni probudili, znao sam da u takvoj situaciji jedino može pomoći red joge, red meditacije. Nakon što smo zavirili duboko u sebe i iz sebe, krenuli smo put Novalje dobro raspoloženi. Na rivi smo se uz organizatore mi nacrtali prvi ... kako i priliči gospodi.

Uz minimalno kašnjenje barkarijola od pola sata kod matičnog broda smo bili na vrijeme ... uz minimalno kašnjenje.

Sudac Kuljiš je potrubio i tako označio početak takmičenja. Zona lova je dio otoka Mauna i cijeli otok Škrda.

 Prema prethodnom dogovoru, cijela ekipa Submanije odjurila je prema sjevernoj strani Mauna ... dobro ne baš cijela ... brod sa Žacom i Krešom je odjurio, a brod s nama trojicom je ubrzo nakon što smo krenuli stao. Uz minimalno gubljenje vremena od pol sata kvar je otklonjen pa smo nastavili s precizno dogovorenom strategijom.

 

Pobacani u more,svaki od nas je dao 120% truda kako bi rezultat bio očekivan. Ronili smo što duboko, što plitko, što daleko a jedinu validnu ribu su združenim snagama izbubetali Boris i Damir (kasnije će se pokazati da je šarag imao preko pola kile) ... ali kako je vrijeme prolazilo validne ribe nema. Nema je tamo gdje smo mi.

Jedini logičan zaključak je bio da u točno određenom trenutku, na točno određenom mjestu ... validne ribe nije bilo jer sumnja u bilo kog od nas pet niti je uputna, niti logična. Ne moram naglašavati da smo svi mi ulovili nekakvu ribu ... ali ne i validnu.

 Vidno razočarani, predali smo na matični brod svaki svoj ulov pa se nakon toga zaputili natrag do mjesta polaska ... koji je tad prigodno bio mjesto dolaska. Vaganje smo dočekali na terasi hotela "Loža" pijuckajući pokoje pivo i ćaskajući s ostalim natjecateljima.

 

 

 

Samo vaganje je pokazalo da su prva tri mjesta uzurpirali:
1. Josip Urti s 17846 bodova,
2. Zoran Kremenić s 11300 bodova te
3. Slaven Čubrić s 6305 bodova
... čestitke momci!

Najvrijedniji ulov je imao i opet Urti ... škarpina od kilu i šezdeset.

Nakon proglašenja pobjednika, podjele nagrada napokon dočekasmo večeru. Na meniju je bila paška janjetina s krumpirom, salata i desert ... kako smo svaki od nas pet htjeli ili rebrica ili vrat ....i opet je došlo do problema. Obzirom da je sala bila puna ljudi ....naguravanje je ovoga puta izostalo.

Siti i napiti završili smo dan bez naguravanja.

U ime kluba Submania zahvalio bih se redom:
Organizatoru takmičenja SRD "Luc" Novalja i Klaudiju Vidasu jer su se trudili napraviti sve kako bi cijelo natjecanje prošlo uspješno ... a bome su i uspjeli.
Barbari i Željku Cerinski što su nas udomili u svojoj kući, nahranili nas domaćim sirom i pružili nam komfor kakav Boris ne zaslužuje (jer smo mi ostali složili krevet ujutro).
Mladoj paškoj janjetini ... jer bi se glavni dio večere bez nje sveo na kruh, krumpir i salatu.