Herbert Nitsch ooborio svjetski rekord u statici

Svjetsko ekipno prvenstvo - Hurghada

U Hurghadi u Egiptu održano je AIDA Svjetsko ekipno prvenstvo u ronjenju na dah. Natjecalo se u tri discipline: Statika (STA), Dinamika (DYN) i Constant Weight (CWT).

2. Submania Apnea kup

Submania Apnea kupU Zagrebu je u subotu 11.11.2006 na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania i Zagrebačkog ronilačkog saveza održan 2. Submania Apnea kup. 

MAD CUP 2006

U Mariboru je 3. i 4. ožujka održano međunarodno natjecanje u ronjenju na dah po AIDA pravilima.

Tom SietasSudjelovalo je 39 natjecatelja i natjecateljica iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne gore, Austrije, Češke, Italije, Mađarske, Njemačke i Nizozemske. Natjecalo se u tri bazenske discipline: Statika (STA), Dinamika s perajama (DYN), Dinamika bez peraja (DNF).

1. Submania Apnea kup

U Zagrebu je 19.11.2005. održan 1. Submania Apnea kup - prvo natjecanje u ronjenju na dah po AIDA pravilima u Hrvatskoj.

Natjecalo se u tri discipline: Statika, Dinamika i Dinamika bez peraja.

Glavni organizator natjecanja je bio RK Submania, a suorganizatori su bili Zagrebački ronilački Savez, RK Geronimo i AIDA Hrvatska.

Svjetski rekord Herberta Nitscha 172 m No Limits

Čitajte izuzetno zanimljivu priču o Herbertovom obaranju rekorda u Hrvatskoj u akvatoriju Žirja iz prve ruke, od samih aktera ovog događaja.

Herbert Nitsch, taj 35-godišnji Austrijanac, ima iza sebe vise rekorda nego bilo koji aktivni freediver danas. Opasno se bliži Najvećim velikanima poput Enza i Umberta. Najavivši obaranje rekorda u svih 5 dubinskih disciplina u ronjenju na dah, izjednacio bi se sa Umbertovih 19. No nažalost uspjelo mu je to samo u jednoj disciplini i to najdubljoj - No Limits.

Nica Cipa Open 2005

Željko Vedriš je u Francuskoj zaronom na 57 m osvojio 15. mjesto i ostvario normu za AIDA Individual Constant Weight World Championship 2005.

U francuskoj Nici od 27.-29. svibnja, održana je 7. runda francuskog kupa. Natjecanje u STA, DYN i CW prema A.I.D.A. pravilima.

Između 40 muških natjecatelja Željko Vedriš je u CWT ostvario izvrsno 15. mjesto postigavši 57 m. Željko je također ostvario normu za 'AIDA Individual Constant Weight World Championship 2005'.

BRAVO ŽELJKO!!

 

Postignuti rezultati biti će uvršteni na A.I.D.A. godišnju ljestvicu.

 

 

Mario Žužić
8.6.2005

AIDA Austria Cup

U Sudstadtu pored Beča 20. studenog održano je natjecanje u STA i DYN disciplinama prema A.I.D.A. pravilima u sklopu Austria Cup-a.

Domagoj Jakovac hrvatski rekorder u FIM-u

Domagoj Jakovac postavio novi hrvatski rekord u disciplini free immersion (FIM) od 65 metara.

Hrvatski rekord u disciplini Free immersion (FIM) - Spetses, Grčka

Domagoj Jakovac zaronio je na dubinu od 65 metara i time postavio novi rekord Hrvatske u disciplini free immersion (FIM - zaron rukama po konopcu). Zaron je trajao 2 minute i 8 sekundi. Postavljanje rekorda održano je po A.I.D.A. pravilima uz prisutnost A.I.D.A. sudaca.

BRAVO Domagoj!!