Aktualni zakoni u podvodnom ribolovu 2012

NaredbaS obzirom da je na internetu sve teže pronaći pročišćene verzije novih zakona i pravilnika o podvodnom ribolovu, Submania objavljuje seriju pročišćenih zakona i pravilnika u pdf formatu.

Ispit za suce u podvodnom ribolovu

NaredbaU Rijeci je u petak 13. sječnja 2012. godine u 18,00 sati održan ispit za suce u podvodnom ribolovu. Dok iščekujemo rezultate evo par komentara.

Ribanje i ribarsko prigovaranje

 PrstaciGlad, siromaštvo, glupost, pohlepa, laka zarada... To je samo djelić razloga zbog kojih mnogi ljudi uništavaju ono što je od sviju nas, MORE. 

Koliko stvarno lovimo

dvojbe MarinovProšle godine je nekoliko talijanskih mjesečnika i internet stranica objavilo rezultate interesantnog istraživanja, provedenog na Sardiniji, s namjerom da se utvrdi koliki stvarno utjecaj na podmorski ambijent ima sportski podvodni ribolov u apnei.

Podvodni ribolovci nisu krivolovci

ŠkarpinaMore je naše veliko bogatstvo. Uživajući u našem velikom plavetnilu moramo misliti na očuvanje čistoće i života u njemu kako bismo mu se odužili za blagodati koje nam pruža.

Puška nije kriva

CekaFotografije u tisku ili emisije na televiziji prikazuju kapitalne primjerke ulova koji su zapravo rijetke iznimke, a ne pravilo. Nadalje, ukupni ulov u podvodnom ribolovu ne može se procjenjivati prema ponekim izuzetnim ulovima nekolicine najboljih hrvatskih podvodnih ribolovaca na natjecanjima.