Sigurnosni aspekti ribolova u apnei

 Cilj projekta je kroz seriju predavanja i prezentacija upoznati podvodne ribolovce iz raznih klubova športskog ribolova sa elementarnim sigurnosnim pravilima u ronjenju na dah, kao i sa najnovijim spoznajama koje su od sigurnosnog značaja. Nosioc projekta je KŠRM Submania iz Zagreba, tj. njeni međunarodno certificirani instruktori ronjenja na dah: dr. Damir Detić,  dr. Marko Kleončić, Ivica Pamuković i Joško Meter.

Spašavanje podvodnog ribolovca

Sašavanje roniocaOvdje je izložen redosljed postupaka kod spašavanja unesrećenog (onesviještenog) ronioca na dah tj. podovodnog ribolovca kakav se uvježbava u edukacijskim sustavima ronioca na dah (A.I.D.A., Apnea Academy).

Sigurnost u podvodnom ribolovu

Ovaj članak je malo dorađena verzija članka iz 2003. godine.
Po tužnim nesrećama koje se događaju iz godine u godinu, jasno je da podvodni ribolov spada u opasne sportove. Razlog tome je prvenstveno u nedovoljno odgovornom pristupu i nepoznavanju čak i najosnovnijih sigurnosnih pravila u ronjenju na dah. S druge strane, uz razuman pristup, podvodni ribolov je prekrasan oblik rekreacije i druženja s prirodom i ljudima. Može se upražnjavati kroz dugi niz godina, čak i u poodmakloj dobi.