Priopćenje za javnost

GofPriopćenje za javnost RK Submania povodom pogibije našeg člana Ante Simonellija.

Uz suglasnost i na poticaj Antine najuže obitelji, RK Submania je proteklih dana okupio grupu kompetentnih članova kluba s dovoljno praktičnih znanja, vještina i iskustva kako u ronjenju na dah tako i u podvodnom ribolovu, kako bi se analizom svih dostupnih informacija prikupilo što je moguće više saznanja o okolnostima pod kojima je naš član Ante Simonelli tijekom podvodnog ribolova  5. kolovoza 2014. izgubio život.

Grupa je tijekom nekoliko dana analizirala video snimke zabilježene kamerom s puške te zapise o uronima pohranjene u osobnom ronilačkom računalu. Snimke i zapise pokušala je promatrati i razumjeti  uzimajući u obzir sve dostupne usmeno prenesene informacije o Antinom zdravstvenom tj. psihofizičkom stanju te ronilačkim i ribolovnim navikama.

Nakon pomne analize svih podataka prikupljenih iz gore navedenih izvora, radna skupina nije u mogućnosti sa sigurnošću izolirati, potvrditi i isključiti niti jedan od više danas nam dobro poznatih i utvrđenih uzroka koji mogu dovesti do gubitka svijesti u posljednjim metrima izrona u ronjenju na dah/podvodnom ribolovu, a koja posljedično dovodi  do smrtnog ishoda zbog utapanja.

Velika hvala svima na pokazanom razumijevanju, na iskazanoj podršci i na pruženoj svakovrsnoj pomoći.

 

U Zagrebu, 17. kolovoza 2014.

 

Za RK Submania:

Mićo Diklić, dipl.ing. građ., AIDA ** ronioc na da, predsjednik RK Submania, rekreativni/sportski podvodni ribolovac

Lidija Lijić Vulić mag.ing.arh., NAUI, SSI instruktor ronjenja na dah, CMAS višestruka svjetska rekorderka

Joško Meter, dipl. ing. matematike, AIDA instruktor (IA) ronjenja na da, rekreativni podvodni ribolovac

Tomislav Tučkar, rekreativni podvodni ribolovac

Marko Kleončić, dr.med., AIDA instruktor (A) ronjenja na dah, AIDA D međunarodni sudac u ronjenju na dah, rekreativni podvodni ribolovac

Damir Detić, dr.med., AIDA instruktor (IA) ronjenja na dah, AIDA D međunarodni sudac u ronjenju na da, rekreativni podvodni ribolovac