Submania forum
Pon 28.07.2014 16:22:13 *
Dobrodošli, Gost. [ Registracija ] [ Slanje lozinke mailom ]
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
   Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: 1 [2]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Hobotnica!!  (Posjeta: 6216 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
dean ri
freediver *
*
Offline Offline

Postova: 71
Mjesto ronjenja: kvarner


Like: +0/-0
Profil
« Odgovor #20 : Sub 21.03.2009 23:54:28 »

Isprobano jučer uz male modifikacije ...

Tri kila hobe  + 700 grama pašte  ----- 5 ljudi

u toč smo dolivali malo vode u kojoj se hoba kuvala , a dodali smo i malo aceto balsamica ( ili kako se već zove ) ....

Stvarno je za prste lizati , nije osta niti najmanji pipak od hobe , gosti su bili oduševljeni... drool5 drool5

hvala na receptu.


PS. hoba se kuvala pun kufer ( 3 sata ) i opet je ostala malo tvrđa... može li ko reći u čemu je problem ?

prekuhana,ide oko pol sata po kili
Evidentirano
mad al
freediver *
*
Offline Offline

Postova: 98
Lokacija: Zagreb
Mjesto ronjenja: Unknown

Spol: Muški

Like: +0/-0
Profil WWW
« Odgovor #21 : Uto 31.03.2009 13:05:08 »

Meni je ovaj recept za hobu za prste polizat, kad nema peke u blizini...


1. Očišćenu hobotnicu staviti u prazni lonac na vatru i poklopite. Ubrzo će iz hobotnice iscuriti ljubičasta tekućina. Postupak je gotov kada, tj. nakon što nekoliko puta okrenete hobotnicu, sva tekućina ispari i na dnu ostane ljubičasti talog.
Ako vam se hobotnica previše lijepi za stijenke, ulijte 1dcl vode.

2. Krumpir očistite i narežite na malo deblje ploške, začinite i pouljite maslinovim uljem, te poslažite u posudu za pečenje. Narežite luk i paradajz na ploške (ako nemate friški paradajz, stavite pelate), 3 lovorova listića, očišćenu mrkvu, tikvicu, korijen celera, očišćenu papriku, te 2-3 češnja češnjaka (u komadu).

Hobotnicu je najbolje peći u dubokoj posudi s poklopcem, no ako nemate posudu s poklopcem, možete ju prekriti i aluminijskom folijom. Na kraju posolite (može malo i Vegete), popaprite, ali ne previše, jer je hobotnica slana!

3. Na krumpir stavite prethodno izvađenu hobitnicu, poklopite posudu i pecite na 180 stupnjeva 1 sat.

4. Nakon toga na talog koji je ostao u loncu u kojem ste dinstali hobotnicu stavite malo maslinovog ulja, te popecite češnjak narezan na listiće, posipajte prst ružmarina, bosiljka te sve zalijte sa 2dcl crnog vina i time prelijte sadržaj koji se pekao 1 sat. Dodajte jednu jabuku srezanu na kriške (ne guliti) i vratite u pećnicu na 200 stupnjeva još 20 minuta (neka posuda bude otklopljena).

5. Ne zaboravite preokrenuti hobotnicu i promiješati krumpir za vrijeme pečenja! (cca. nakon 40ak minuta pečenja)
Evidentirano

Beware of a silent dog and still water.
mario8888
freediver *
*
Offline Offline

Postova: 36
Mjesto ronjenja: selce

Spol: Muški

Like: +0/-0
Profil
« Odgovor #22 : Sri 17.06.2009 11:45:23 »

zanima me dali je netko imao iskustva da je hobotnica iza očiju imala nekakvu plavu fleku? nedavno sam ulovio jednu dobru hobu ali ima iza kao nekakvu fleku pa neznam šta je to
Evidentirano
mario_C
freediver *
*
Offline Offline

Postova: 44
Lokacija: Zagreb
Mjesto ronjenja: Murter

Spol: Muški

Like: +0/-0
Profil
« Odgovor #23 : Uto 08.06.2010 13:13:08 »

Bilo kakav expres lonac je dušu dao za hobu jer 1.5-2kg hoba 15 min kipljenja idealna za daljnu pripremu tipa brodeto ili sl. dok 20 min skroz kuhana za salatu čak i kraće ako je manja.
Ako ne obavezno je kuhati poklopljenu!
Evidentirano
zac
freediver *
*
Offline Offline

Postova: 88
Mjesto ronjenja: srednji jadran

Spol: Muški

Like: +0/-0
Profil
« Odgovor #24 : Uto 08.06.2010 17:32:06 »

Bilo kakav expres lonac je dušu dao za hobu jer 1.5-2kg hoba 15 min kipljenja idealna za daljnu pripremu tipa brodeto ili sl. dok 20 min skroz kuhana za salatu čak i kraće ako je manja.
Ako ne obavezno je kuhati poklopljenu!

... to je provjereno, expres ma koliko nije tradicionalno ... 10 dana leda joj razbije strukturu mesa pa je isto meksa ...

Čep od šampanjca yesnod

.. ma odma je skuhati u sampanjcu  Smiley cekaj, jel tko probao staviti omeksivac  rolleyes5
Evidentirano
vito_1
freediver ***
***
Offline Offline

Postova: 409
Lokacija: Lokacija
Mjesto ronjenja: Vaša uobičajena lokacija (vidi se na forumu)

Spol: Muški

Like: +0/-0
Profil
« Odgovor #25 : Pon 22.08.2011 13:12:02 »

... to je provjereno, expres ma koliko nije tradicionalno ... 10 dana leda joj razbije strukturu mesa pa je isto meksa ...

.. ma odma je skuhati u sampanjcu  Smiley cekaj, jel tko probao staviti omeksivac  rolleyes5

Najbolje da staviš stpr u lju biggrin5 i čekaš dok se skuva Afro

Evidentirano
Kenkenen
freediver *
*
Offline Offline

Postova: 33
Mjesto ronjenja: Istra

Spol: Muški

Like: +0/-0
Profil
« Odgovor #26 : Sub 24.09.2011 15:14:01 »

dada cep od surve, tj pluto.. definitivno pali!
Evidentirano

Isti piti za umriti i jebati za krepati..
bogo
freediver ***
***
Offline Offline

Postova: 404
Mjesto ronjenja: rijeka

Spol: Muški

Like: +1/-0
Profil
« Odgovor #27 : Sub 24.09.2011 16:32:42 »

ma prebit je i to pun šut 10setak puta po stijeni, i onda još šakom posebno po svakom kraku, pritom pazit da ne sklizne ruka a skliznut ce i maznut ce te se po stijeni 100 % al sve su to gušti i to je to , skuhat je u loncu po ure i ko putar je, moja zadnja cak je bila i premekana , ma ŠOUUUU  drool5
a ako niste u mogucnosti je sami ulovit i morate na placu onda kad dođete doma umotajte je u krpi i maljem je prebijte (zamislite šefa,punicu itd.) i nema da je žilava, kužiš  sifone
Evidentirano

nevera s kvarnera
sir hrky
freediver ***
***
Offline Offline

Postova: 350
Lokacija: ZABOK
Mjesto ronjenja: susak

Spol: Muški

Like: +7/-1
Profil
« Odgovor #28 : Pet 21.09.2012 11:50:08 »

Pluto je glupost do bola, soda bikarbona je istina, ali se nakon jela podrigiva strašno. Hobotnica mora bit domaća i friško smrznuta i to je jedina tajna
Evidentirano

jedan i jedan nisu dva već jedanaest... dobro zapamti to
strasilo
freediver **
**
Offline Offline

Postova: 172
Lokacija: PŽ

Spol: Muški

Like: +3/-0
Profil
« Odgovor #29 : Sub 03.11.2012 09:59:07 »

Uzmeš jedno manje janje, do 15 kila, jednu hobotnicu od dvije kile i nešto krumpira. Hobotnicu ubaciš s krumpirima u puno posoljene vode i kuhaš, a janje okreneš na ražnju. Kad je hobotnica gotova, a janje pečeno, izvadiš krumpire i hobotnicu iz vode, krumpire staviš kraj janjetine, a hobotnicu baciš mačkama i psima da te ne gnjave dok jedeš janjetinu!

 biggrin5
Evidentirano
Rube
freediver početnik

Offline Offline

Postova: 7
Mjesto ronjenja: Kraljevica

Spol: Muški

Like: +0/-0
Profil
« Odgovor #30 : Sri 05.06.2013 15:24:04 »

Mi doma bacimo čašicu rakije..ko za tvrđe meso.. Afro cheers2
Evidentirano
deno
instruktor *
*
Offline Offline

Postova: 1.040
Lokacija: juzna istra
Mjesto ronjenja: di se stigne

Spol: Muški

Like: +8/-0
Profil
« Odgovor #31 : Pet 30.08.2013 20:23:28 »

a jde savjet kakav, imam hobu smrznutu sredinom januara ove godine, jeli to za smeće ili pod peku?  drool5  puke
Evidentirano

interceptor
instruktor **
**
Offline Offline

Postova: 2.383
Mjesto ronjenja: Peljesac


Like: +7/-3
Profil
« Odgovor #32 : Pet 30.08.2013 21:19:29 »

a jde savjet kakav, imam hobu smrznutu sredinom januara ove godine, jeli to za smeće ili pod peku?  drool5  puke
to ti je najbolja hoba,odležala,bit će milina je složit sa krumpirom..
Evidentirano
deno
instruktor *
*
Offline Offline

Postova: 1.040
Lokacija: juzna istra
Mjesto ronjenja: di se stigne

Spol: Muški

Like: +8/-0
Profil
« Odgovor #33 : Pet 30.08.2013 22:06:52 »

to ti je najbolja hoba,odležala,bit će milina je složit sa krumpirom..
onda ćemo feštat sutra  Afro,
 gledam malo cromarisovu stranicu...rok trajanja uzgojenih orada i brancina-do 60 dana čuvano na temperaturi od 0° C do +5° C. confused5 Cheesy
Evidentirano

 Str: 1 [2]   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Submania forum | Powered by SMF 1.1.4. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!