Sušenje hobodnice

(1/1)

stipe:
A kako se suši hobotnica?

IvoS:
Mi ovako radimo: Hobotnicu sušimo samo veliku (od 2 kg na više). Suše se krakovi s kojih djelomično ogulimo kožu (koliko ide). Hobotnicu ne solimo. Krakovi se, po 3-4 u paru, isto rašire nekim drvcima i dime/suše 3-4 dana. Isto kao i kod ugora ili druge suhe ribe, ne ostavimo da se presuši nego je dok je jos lagano mekana stavimo u skartoc i zaledimo do upotrebe.
Spremamo je jednostavno tako da zapržimo luk (kapulu) na maslinovom ulju, na to kratko bacimo hobotnicu izrezanu na tanje kolutice i onda zalijemo sa par jaja. Ispadne kao nekakav omlet od hobotnice, vrlo ukusan.

Eros:
Ja sam prije nekog vremena pokušavao doci do informacije kako osušiti hobu, ali ništa. Uglavnom, meni su savjetovali da treba biti suha kao kost. Eksperimentirao sam s jednom malom (malo soli, pa obješena na sjenovitom i zračnom mjestu), a kasnije sam je, nakon 24 h namakanja pripremio na brodet, po receptu s gastronauta (www.gastronaut.hr). Bila je skroz OK.
Pozdrav, Eros

Navigacija

[0] Lista Poruka