Submania forum
Sri 18.10.2017 00:13:15 *
Dobrodošli, Gost. [ Registracija ] [ Slanje lozinke mailom ]
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:
 
   Forum   Pomoć Traži Prijava Registracija  
 Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Pašteta od ugora  (Posjeta: 8289 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Igor OP
freediver ***
***
Offline Offline

Postova: 476
Lokacija: Opatija
Mjesto ronjenja: Sjeverni Jadran

Spol: Muški

Like: +6/-4
Profil
« : Pon 08.12.2014 19:08:28 »

Čuo sam da pašteta od ugora bude odlična, pa me zanima ima li netko možda kakav iskušani recept?
Ima li neki poseban postupak oko termičke obrade ili se može kao i kod druge ribe kuhati i odvojiti od kože i kosti?
Evidentirano

Ponekad se čak i riba zaje... pa se nabode na moju strijelu...
blur
Administrator
*****
Offline Offline

Postova: 4.559
Lokacija: Dubai
Mjesto ronjenja: Hv

Spol: Muški

Like: +70/-9
Profil
« Odgovor #1 : Pon 15.12.2014 13:20:23 »

Kako ćeš ugora odvojit od kosti, ima ih posvuda, milijarde onih sitnih?
Evidentirano

Pute, laze pizon dubli tovari, Gustirne žedne mijun sići i lati
Konkulana škina težakov, Od motik po žurnatin ...

-
-
-
Igor OP
freediver ***
***
Offline Offline

Postova: 476
Lokacija: Opatija
Mjesto ronjenja: Sjeverni Jadran

Spol: Muški

Like: +6/-4
Profil
« Odgovor #2 : Pon 15.12.2014 14:10:38 »

Prava psihijatrija vjeruj mi, ali moguće je.
Radio sam od ugora cca 3 kg (u startu sam odustao od repa i glave).
Narezao sam komade i držao 2 sata u hladnoj vodi i limunu, nakon toga sam ih kuhao dosta dugo (nisam gledao na sat).
Koža se skinula iznenađujuće lako, ali prebiranje od kosti ručno uz jako svjetlo i PUNO živaca je bio živi užas.
(malo je lakše ako se čisti dok se još nije ohladilo).
Kad sam sve uspio očistiti, izgnječio sam vilicom ugora, malo vrhnja, maslinovog ulja, češnjaka, soli i papra.
Ne znam omjer jer sam radio odokativno, bez recepta, uz metodu probaj pa dodaj šta misliš da fali.

Kažu mi ljudi što su probali da je bilo ok, ali siguran sam da ima ljudi sa boljim receptom i lakšim sistemom čišćenja od kosti.
Evidentirano

Ponekad se čak i riba zaje... pa se nabode na moju strijelu...
blur
Administrator
*****
Offline Offline

Postova: 4.559
Lokacija: Dubai
Mjesto ronjenja: Hv

Spol: Muški

Like: +70/-9
Profil
« Odgovor #3 : Pon 15.12.2014 14:24:06 »

Evo jedan recept, ko bi reka - ima ih masu po netu:

http://www.coolinarika.com/recept/pasteta-od-ugora/
Od svih ribljih pašteta valjda najcjenjenija jest ona od sušenog bakalara, takozvani bijeli bakalar. Može se prirediti i od druge ribe, ponajprije bijele, a ova od ugora gotovo je ravna onoj od bakalara.
1
Ugora narežite na veće komade, stavite u posudu i dodajte vode toliko da prekrije ribu.
2
Zatim dodajte jabučnog octa, listove lovora, češanj češnjaka narezan na komade, grančicu ružmarina, malo soli, žličicu Vegete i stavite kuhati. Kuhajte oko 20 minuta pa ribu izvadite, ohladite i odvojite od kosti.
3
Stavite u električnu mješalicu, dodajte ulje, kapare, 2 do 3 češnja češnjaka, papar i žličicu Vegete pa sve pjenasto izmiješajte.
4
Tako pripremljenu paštetu ostavite u hladnjaku da se dobro ohladi.


Pretpostavljam da se ove najsitnije drače mogu riješiti sa onim štapnim mikserom za pasiranje.
Evidentirano

Pute, laze pizon dubli tovari, Gustirne žedne mijun sići i lati
Konkulana škina težakov, Od motik po žurnatin ...

-
-
-
Igor OP
freediver ***
***
Offline Offline

Postova: 476
Lokacija: Opatija
Mjesto ronjenja: Sjeverni Jadran

Spol: Muški

Like: +6/-4
Profil
« Odgovor #4 : Pon 15.12.2014 15:41:20 »

Ma naravno da se nađe na netu, ali sam se nekako nadao da će ovdje netko objaviti neki iskušani, možda čak i neki tipa ovako su to radili nekad dok sam ja još bio mali...
Inače kad radim druge paštete izbjegavam štapni mikser da ne ispadne prerijetko, ali imam dojam da bi ugor ispao sasvim ok, a moguće da bi i pomogao oko najsitnijih kosti.  Afro
Evidentirano

Ponekad se čak i riba zaje... pa se nabode na moju strijelu...
dimges
freediver *
*
Offline Offline

Postova: 79
Lokacija: Makedonija
Mjesto ronjenja: Red Sea

Spol: Muški

Like: +0/-0
Profil
« Odgovor #5 : Pet 28.08.2015 19:29:40 »

Kako ćeš ugora odvojit od kosti, ima ih posvuda, milijarde onih sitnih?
svojevremeno, u 90-m, gledao sam u Grčkoj, ulovili ugora (mislim na udicu) , stiskali ga rukama , istiskivali su košćice prema repu, a na koncu su odrezali rep i bacili ... e sad dali je to dovoljno za paštetu, možda bi trebalo i samlijeti i filtrirati meso kroz neko sitno sito ?
Evidentirano
korana
freediver ***
***
Offline Offline

Postova: 365
Lokacija: Karlovac
Mjesto ronjenja: srednji Jadran

Spol: Muški

Like: +1/-0
Profil
« Odgovor #6 : Sub 29.08.2015 00:33:23 »

stiskali ga rukama , istiskivali su košćice prema repu, a na koncu su odrezali rep i bacili ... e sad dali je to dovoljno za paštetu,

Mogli su i sa valjkom preći preko njega ali kosti ostaju.

Evidentirano
zzzzzzzzzz
freediver početnik

Offline Offline

Postova: 11
Lokacija: tamte-vamte
Mjesto ronjenja: H2O sa dodatkom soli


Like: +0/-1
Profil
« Odgovor #7 : Ned 30.08.2015 09:14:05 »

Potrbusina je za pastete,polpete...ostalo u brodet i ideala.
Evidentirano

ZZZZZZZZZZ
 Str: [1]   Gore
  Ispis  
 
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Submania forum | Powered by SMF 1.1.4. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!